Wiadomości
- 26 kwietnia 2021
- wyświetleń: 9083
Oliwia Piech w najlepszej piątce programu MasterChef Junior!
W 8. odcinku MasterChefa Juniora jurorzy sprawdzili wiedzę młodych kucharzy w Wielkim Kulinarnym Quizie. Poprzeczka była postawiona bardzo wysoko.
Oprócz samej wiedzy potrzebna była też pewna ręka i ... celność! Zadaniem kucharzy było wycelowanie w wybrany stopień trudności pytania na tarczy, a następnie odpowiedzenie na wyświetlone pytanie i zarobienie punktów na swoje konto.
To nie był łatwy teleturniej. Najlepsi w MasterQuzie okazali się Jagoda, Kazik i Staś i to oni w kolejnej konkurencji mogli liczyć na pomoc gości specjalnych.
Gośćmi drugiej części odcinka byli finaliści 9.edycji "MasterChefa" - Ola Juszkiewicz, Sylwia Garska-Chmarycz i Rafał Fidyt! Przygotowali dla swoich młodszych kolegów specjalne zadanie - przygotowanie danie surf&turf, czyli połączenia owoców morza, mięsa i warzyw w jednym daniu. To było gotowanie pełne emocji i dramatycznych zwrotów akcji!
Najlepiej oraz najsmaczniej z zadaniem poradziła sobie Jagoda i to ona jako pierwsza znalazła się półfinałowej piątce. Również Oliwia Piech zachwyciła jurorów. Jej przegrzebki z boczkiem podane z puree z zielonego groszku i piersią kaczki przypadły do gustu jury. Mateusz Gessler skomentował: "To, co zrobiłaś, to arcydzieło. To jest po prostu doskonałe". Oliwia mogła liczyć także na pochwały od gości specjalnych.
Z programem pożegnali się Lena i Maciek.
Oglądaj odcinek na Player.pl.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.