Wiadomości
- 2 czerwca 2014
- wyświetleń: 6929
ZM Henryk Kania: uczymy zawodu!
Artykuł sponsorowany:
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. oferują gimnazjalistom naukę ciekawego zawodu. Od 2014 roku uczniowie będą mogli odbyć w zakładzie praktyczną naukę w zawodzie wędliniarz.
Zajęcia praktyczne odbywać się będą w najnowocześniejszych zakładach mięsnych na Śląsku. W czasie praktyki Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. zapewnią uczestnictwo w różnego rodzaju szkoleniach oraz możliwość zdobycia atrakcyjnej pracy po ukończeniu szkoły. Równocześnie firma gwarantuje zatrudnienie po zdobyciu tytułu zawodowego.
Absolwent po zakończeniu procesu kształcenia posiadać będzie umiejętności:
Zapisy na zajęcia praktyczne są przyjmowane do 30 czerwca w Zakładach Mięsnych Henryk Kania S.A. w Pszczynie przy ul. Korczaka 5 (w Dziale Kadr, tel. 32 210-32-47).
Organizatorami projektu są: ZM Henryk Kania S.A. oraz Powiatowy Zespół Szkół Nr 2 im Karola Miarki w Pszczynie.
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. to istniejąca od 1990 roku i notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie firma będąca jednym z największych producentów wyrobów wędliniarskich w kraju. W jej skład wchodzi kilka nowoczesnych zakładów przetwórczych zlokalizowanych w województwie śląskim oraz łódzkim. Spółka zatrudnia ponad 1000 pracowników i dostarcza swoje produkty do największych sieci handlowych w kraju. Misją firmy jest oferowanie produktów o tradycyjnym smaku, wyprodukowanych w warunkach zapewniających najwyższe standardy bezpieczeństwa.
---
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.
ul. Korczaka 5
43-200 Pszczyna
tel. 32 210 32 47
Absolwent po zakończeniu procesu kształcenia posiadać będzie umiejętności:
- dokonywania rozbioru tusz zwierząt rzeźniczych oraz wykrawania mięsa;
- magazynowania i przygotowywania mięsa do dystrybucji;
- obsługi nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowanych w procesie przetwórstwa mięsa;
- wykonywania prac związanych z produkcją przetworów mięsnych i tłuszczowych;
- magazynowania i przygotowywania przetworów mięsnych i tłuszczowych do dystrybucji.
Zapisy na zajęcia praktyczne są przyjmowane do 30 czerwca w Zakładach Mięsnych Henryk Kania S.A. w Pszczynie przy ul. Korczaka 5 (w Dziale Kadr, tel. 32 210-32-47).
Organizatorami projektu są: ZM Henryk Kania S.A. oraz Powiatowy Zespół Szkół Nr 2 im Karola Miarki w Pszczynie.
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. to istniejąca od 1990 roku i notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie firma będąca jednym z największych producentów wyrobów wędliniarskich w kraju. W jej skład wchodzi kilka nowoczesnych zakładów przetwórczych zlokalizowanych w województwie śląskim oraz łódzkim. Spółka zatrudnia ponad 1000 pracowników i dostarcza swoje produkty do największych sieci handlowych w kraju. Misją firmy jest oferowanie produktów o tradycyjnym smaku, wyprodukowanych w warunkach zapewniających najwyższe standardy bezpieczeństwa.
---
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A.
ul. Korczaka 5
43-200 Pszczyna
tel. 32 210 32 47