Rozrywka
- 18 listopada 2012
- wyświetleń: 8295
Konkurs kulinarny w Wodnej Wieży
Uczniowie ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych z Bielska-Białej, Pszczyny, Rybnika, Tychów, Wisły, Wodzisławia Śląskiego i Żor wzięli udział w kulinarnym konkursie "Wehikułem Smaku".
Zadaniem konkursowym było przygotowanie dania wiktoriańskiego w nowoczesnej aranżacji. Patronat honorowy nad konkursem objął Burmistrz Pszczyny. Jury oceniało smak potrawy, jej aranżację, jak również profesjonalizm pracy czy dobór składników.
Członkami kapituły jury konkursu byli m.in. szefowie kuchni Steampunk Restaurant w Wodnej Wieży, jak również branżowi eksperci, profesjonalnie zajmujący się kreacją i oceną smaków. Głównym jurorem był Mirosław Drewniak - m.in. były szef kuchni hotelu Noma Residence, autor serii książek o tematyce kulinarnej.
Laureaci konkursu otrzymali nagrody indywidualne, jak również dla szkół m.in. sprzęt kuchenny, książki autorstwa przewodniczącego jury - Mirosława Drewniaka, możliwość wzięcia udziału w kursie z metody sous-vide oraz w kursie ze sztuki parzenia kawy prowadzonym przez Rafała Adamka - Mistrza Polski Baristów, reprezentującego firmę Combi Co oraz prowadzącego szkołę baristów Coffeproject.
Członkami kapituły jury konkursu byli m.in. szefowie kuchni Steampunk Restaurant w Wodnej Wieży, jak również branżowi eksperci, profesjonalnie zajmujący się kreacją i oceną smaków. Głównym jurorem był Mirosław Drewniak - m.in. były szef kuchni hotelu Noma Residence, autor serii książek o tematyce kulinarnej.
Laureaci konkursu otrzymali nagrody indywidualne, jak również dla szkół m.in. sprzęt kuchenny, książki autorstwa przewodniczącego jury - Mirosława Drewniaka, możliwość wzięcia udziału w kursie z metody sous-vide oraz w kursie ze sztuki parzenia kawy prowadzonym przez Rafała Adamka - Mistrza Polski Baristów, reprezentującego firmę Combi Co oraz prowadzącego szkołę baristów Coffeproject.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.