Rozrywka
- 15 stycznia 2012
- wyświetleń: 4348
Książka: Pszczyna gotuje z sercem
Pod koniec grudnia wydana została książka kulinarna "Gotuj z sercem". Zysk z jej sprzedaży w całości przekazany zostanie na dożywianie dzieci. Do udziału w projekcie zostało zaproszonych pięćdziesiąt wyróżniających się restauracji z całego kraju, w tym jedna z Pszczyny.
Książka kulinarna "Gotuj z sercem" wspiera dożywianie dzieci w szkołach i świetlicach. Cały zysk ze sprzedaży książki jest przekazywany na Program Pajacyk Polskiej Akcji Humanitarnej. II edycję książki "gotuj z sercem" tworzy 166 przepisów kulinarnych, w tym m. in.: Janiny Ochojskiej, Magdy Gessler, Roberta Sowy, Josepha Seelesto oraz artykuły Marioli Bojarskiej-Ferenc i Anny Senderskiej.
Jest także akcent pszczyński. To trzy niezwykłe przepisy przygotowane przez Jerzego Michalika, właściciela Restauracja Kuchnia i Wino. Dzięki tej pozycji poznamy sekrety kuchni i dowiemy się jak przyrządzić chłodnik ze śledzia na nutę śląską, schab po sztygarsku z panszkrautem oraz czekoladę Mon Amour.
Książka jest dostępna w księgarniach. Można ją nabyć między innymi w Empiku - www.empik.com.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Restauracja Kuchnia i Wino
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Restauracja Kuchnia i Wino" podaj