Rozrywka

  • 7 września 2011
  • wyświetleń: 3148

Pstrąg we Frykówce

Za nami:

Pstrąg jest rybą delikatną i wykwintną, ma bardzo subtelny smak, który w połączeniu z odpowiednio dobranymi składnikami tworzy ucztę dla podniebienia.

Kuchnia wiosenna we Frykówce
Restauracja Frykówka


W dniach od 7 do 30 września zarówno smakoszy pstrąga, jak i tych, którzy jeszcze nie zostali jego zwolennikami, zachwyci specjalne menu:

Przystawka
Wędzony pstrąg podany w chrupiącym koszyku z kompozycją sałat i pesto z rukoli

Dania główne
Filet z pstrąga w pikantnym sosie pomidorowym z frytkami i sałatą na winegrecie
Pstrąg pieczony w ziołach podany z bukietem warzyw z masłem migdałowym
Filet z pstrąga panierowany w migdałach z gotowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami o ziołowym aromacie
Pstrąg gotowany w białym winie podany z ziołowym ryżem i grillowanymi warzywami

Sałatka
Sałatka z wędzonym pstrągiem na bazie sałaty masłowej, lodowej i rukoli z pomidorkami koktajlowymi, gotowanym jajkiem i sosem włoskim podawana z grzankami serowymi.
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Frykówka

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj