Rozrywka
- 9 marca 2011
- wyświetleń: 32541
Kuchnia orientalna w Pszczynie
Przed kilkoma dniami w Pszczynie przy ulicy Sokoła został otwarty Bar Orientalny Thang Long. To kolejne miejsce w naszym mieście, po Restauracji Shui Ta, gdzie możemy skosztować egzotycznych dań rodem z Dalekiego Wschodu.
W nowym lokalu spróbować możemy popularne sajgonki i paluszki krabowe w sezamie, są także dania z krewetek. W menu są także zupy, rzadko spotykane dania z kurczaka (w różnych sosach i w cieście kokosowym lub sezamowym), z kaczki, a także z wołowiny, cielęciny czy wołowiny.
Coś dla siebie znajdą również smakosze ryb i owoców morza (między innymi kalmary), a także wegetarianie. Na chętnych czekają także orientalne desery w postaci ananasa lub banana w cieście kokosowym. Potrawy w barze przygotowują Wietnamczycy, a dania serwowane są na miejscu lub pakowane na wynos.
Od kilku miesięcy potrawy z kuchni orientalnej są podawane również w Restauracji Shui Ta zlokalizowanej w Wodnej Wieży. Tu wystrój nawiązuje do podawanej kuchni. Ta z kolei kusi przysmakami rodem z Chin, Japonii, Korei i Wietnamu.
Skosztować możemy tu między innymi kaczkę w pięciu smakach, wieprzowinę Mu Chu czy wołowinę w sosie ostrygowym. W karcie są także: tilapia z chińskimi grzybami i półmisek Xian z kolorowymi warzywami. Dostępne są również desery, w tym banan w cieście z miodem.
new / pless.pl
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.