Rozrywka
- 8 stycznia 2008
- wyświetleń: 2000
Dni Kuchni Bułgarskiej we Frykówce
Kuchnia bułgarska to noworoczna oferta pszczyńskiej Frykówki na miesiąc styczeń. Po obfitych świętach, tym razem będzie można skosztować między innymi bob czorbę, kebabczetę i krem winny.
Dni Kuchni Bułgarskiej rozpoczęły się 8 stycznia i potrwają do ostatniego piątku miesiąca, 25 stycznia. W tym czasie Frykówka zaprasza do smakowania regionalnych, bułgarskich dań przygotowanych przez szefa kuchni Mariusza Friebe.
Menu:
Przystawka:
- Sałatka szopska
Zupa:
- Bob czorba
- Zupa mleczna z pieczarkami
Danie główne:
- Polędwica wieprzowa na skara podawana z sirene, grillowanym bakłażanem i pomidorem
- Kebabczeta z sałatką domati i ziemniakami pieczonymi z pikantnym dippem
Deser:
- Krem winny
- Pieczone gruszki z miodem
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.