Rozrywka
- 1 stycznia 2007
- wyświetleń: 2068
Świąteczne przepisy - paszteciki
Chrupiące paszteciki z nadzieniem mięsnym i grzybowym (nadzienia muszą być dobrze przyprawione; do grzybów należy dodac dużo przysmażonej cebulki+ podstawowe przyprawy-sól, pieprz, vegeta).
Ciasto: 25 dkg mąki pszennej
22,5 dks masła
1 jajo
2 żółtka
5 łyżek śmietany
Paszteciki wspaniale komponują z wigilijnym barszczykiem. Zastępują tradycyjne uszka, które już są zbyt popularne. Gwarantuję, ze stracą się ze stołu najszybciej-jak to u mnie w domu bywa :). Naprawdę są prze-pyszne. Ciasto jest półfrancuskie, co sprawia że są delikatniejsze. Najlepiej je piec w Wigilię. Moja mama uwielbia eksperymentować, więc wykombinowała zrobić takie ciasto, uformować z nich takie "wałeczki" długości 5 cm i "wyposażyć" je w nadzienie- grzybowe czy mięsne. I tak powstał nowy przepis wigilijny w naszej kolekcji przepisów.
Polecam wypróbować!! Naprawdę- PALCE LIZAĆ.
Życze Wesołych Świąt i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym 2008 roku. Kinga Pastuszka
------------------------------------------
Ciasto: 25 dkg mąki pszennej
22,5 dks masła
1 jajo
2 żółtka
5 łyżek śmietany
Paszteciki wspaniale komponują z wigilijnym barszczykiem. Zastępują tradycyjne uszka, które już są zbyt popularne. Gwarantuję, ze stracą się ze stołu najszybciej-jak to u mnie w domu bywa :). Naprawdę są prze-pyszne. Ciasto jest półfrancuskie, co sprawia że są delikatniejsze. Najlepiej je piec w Wigilię. Moja mama uwielbia eksperymentować, więc wykombinowała zrobić takie ciasto, uformować z nich takie "wałeczki" długości 5 cm i "wyposażyć" je w nadzienie- grzybowe czy mięsne. I tak powstał nowy przepis wigilijny w naszej kolekcji przepisów.
Polecam wypróbować!! Naprawdę- PALCE LIZAĆ.
Życze Wesołych Świąt i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym 2008 roku. Kinga Pastuszka
------------------------------------------
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.