Edukacja
- 16 maja 2017
- wyświetleń: 3491
Z miłości do słodkości - spotkanie z mistrzem kuchni Piotrem Polakiem
W czwartek, 27 kwietnia pracownia gastronomiczna Powiatowego Zespołu Szkół nr 2 w Pszczynie ponownie przesiąkła zapachami potraw przygotowanymi wraz z mistrzem kuchni Piotrem Polakiem.
Tym razem mieliśmy słodką przyjemność zapomnieć się na chwilę i oddać prawdziwej przyjemności, jaką jest przygotowanie, a następnie konsumpcja deserów. Zawładnęły naszymi podniebieniami: gruszka gotowana w cytrusach, ciastko czekoladowe z frużeliną wiśniową, strudel jabłkowy oraz "Białe" tiramisu.
To już kolejne tego typu warsztaty przeprowadzone z myślą o klasach technikum żywienia i usług gastronomicznych. W naszej szkole duży nacisk kładzie się właśnie na praktykę. W teorii jesteśmy świetni, ale w praktyce - dzięki wykwalifikowanej kadrze i podobnym gastro-spotkaniom - chcemy być mistrzami!
Przed nami rok szkolny 2017/2018. Jeśli jesteście zainteresowani gastronomią, tym jak gotować, co i jak jeść, by być zdrowym, koniecznie aplikujcie do technikum żywienia i usług gastronomicznych w Powiatowym Zespole Szkół nr 2 im. Karola Miarki! W ofercie również kształcenie w kierunku kucharz oraz cukiernik.
Zajrzyjcie na naszą stronkę: http://www.pzs2pszczyna.pl/index.php, gdzie w zakładce Rekrutacja znajdziecie wszystkie niezbędne informacje dotyczące oferowanych kierunków kształcenia oraz kryteriów naboru. Elektroniczną rekrutację otwieramy 19 maja: https://slaskie.edu.com.pl/kandydat/app/access_locked.html
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
PZS nr 2
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "PZS nr 2" podaj