Wiadomości

  • 5 sierpnia 2021
  • wyświetleń: 3597

Szukasz prostego przepisu na lemoniadę w słoju? Oto trzy sprawdzone sposoby na modną lemoniadę z syropu

Materiał partnera:

Prowadzisz gastronomię i zastanawiasz się, jak przygotować smaczną lemoniadę w słoju w szybki i prosty sposób? Koniecznie wypróbuj nasze przepisy na orzeźwiające napoje z wykorzystaniem syropu gastronomicznego. Obecne na rynku syropy gastronomiczne dedykowane do dystrybutorów postmix można także zmieszać z wodą samodzielnie, bez użycia maszyny. Dzięki nim przygotowanie modnej lemoniady w słoju zajmie Ci mniej niż pięć minut, a efekt pozytywnie zaskoczy nawet najbardziej wymagającego konsumenta.

Linkhouse


Jak przygotować napoje chłodzące na bazie syropów gastronomicznych bez użycia dystrybutora postmix?
Dystrybutor do napojów postmix to urządzenie, dzięki któremu szybko i wygodnie przygotujesz gazowane napoje w kilku smakach. Maszyna jednocześnie filtruje wodę, schładza ją, nasyca dwutlenkiem węgla, a na końcu łączy z syropem gastronomicznym, tworząc słodki, gotowy do spożycia napój.

Korzystanie z dystrybutora postmix niesie ze sobą wiele korzyści, m.in.:
  • ułatwia i przyspiesza pracę za barem,
  • generuje oszczędności,
  • jest nie tylko praktycznym, ale także modnym rozwiązaniem.


Jednak nie każdy właściciel lokalu gastronomicznego, dyskoteki czy hotelu, posiada maszynę do serwowania napojów. Nie stanowi to jednak przeszkody w korzystaniu z syropów gastronomicznych. Aby przygotować pyszne napoje bez użycia maszyny, idealne na upały, wystarczy syrop smakowy zmieszać ręcznie z wodą. Bezpośrednie zmieszanie syropu i wody to najszybsza, najtańsza i najłatwiejsza forma wprowadzenia do sprzedaży napojów z wykorzystaniem koncentratów.

Sposób na idealną lemoniadę w słoju - przepisy na lemoniadę na bazie syropu



Marka HMDrinks oferuje syropy gastronomiczne w czterech smakach: Cola, Lemoniada, Orange oraz Ice Tea. Z trzech z nich przygotujesz orzeźwiającą i idealną na gorące dni lemoniadę w słoju.

Klasyczna lemoniada cytrynowa
  • 1 litr syropu HMDrinks o smaku Lemoniada
  • 6,5 litra zimnej wody
  • Plasterki cytryny do dekoracji
  • Świeże liście mięty (opcjonalnie)


Orzeźwiająca lemoniada z pomarańczową nutą
  • 1 litr syropu HMDrinks o smaku Orange
  • 6,5 litra zimnej wody
  • Plasterki pomarańczy i cytryny do dekoracji


Mrożona herbata na bazie syropu Ice Tea
  • 1 litr syropu HMDrinks o smaku Ice Tea
  • 9 litrów zimnej wody
  • Plasterki cytryny, limonki, pomarańczy do dekoracji
  • Świeże liście mięty


Sposób przygotowania:

Odmierz odpowiednie proporcje wody i syropu gastronomicznego. Połącz je ze sobą korzystając z dużego słoika z kranikiem. Dodaj pokrojone w plastry owoce i świeże liście mięty. Przed samym serwowaniem napoju, wrzuć do szklanki kostki lodu.

Lemoniada w słoju to nie tylko wygoda dla serwującego, ale także modny element wystroju każdego lokalu gastronomicznego. Postaw słój z lemoniadą na barze lub w innym widocznym miejscu, aby już od wejścia zachęcał klientów do zakupu.

Dlaczego warto korzystać z syropów gastronomicznych?



Przygotowanie lemoniady z syropu gastronomicznego jest wygodne i proste. Pozwala zaoszczędzić nie tylko czas, ale także pieniądze. Co więcej lemoniada na bazie syropu zawsze smakuje tak samo dobrze, wystarczy tylko zachować odpowiednie proporcje podczas przygotowania napoju. Korzystanie z syropu gwarantuje wysoką jakość i powtarzalny smak.

Lemoniada w słoju świetnie wpisuje się w modny wizerunek lokalu gastronomicznego. Dla tych, którzy chcą podążać za trendami - absolutny must have, zwłaszcza latem, gdy klient poszukuje napojów, które skutecznie gaszą pragnienie. Lemoniada zdecydowanie należy do tej grupy, dlatego warto zadbać o jej jakość i atrakcyjny sposób serwowania.

Zasmakuj w syropach gastronomicznych



Jeśli jeszcze nie miałeś okazji do korzystania z syropów gastronomicznych, lato to świetny czas na rozpoczęcie przygody z napojami na bazie koncentratu. Jeśli rozważasz zakup dystrybutora do napojów postmix, wypróbowanie syropów gastronomicznych będzie z pewnością dobrze postawionym krokiem na drodze do nowoczesnego serwowania napojów w Twoim lokalu.