Wiadomości
- 22 marca 2021
- wyświetleń: 13008
Oliwia wyrasta na kulinarną gwiazdę - kolejny sukces w MasterChefie
W pierwszej konkurencji niedzielnego odcinka Oliwia Piech zmierzyła się z daniem wietnamskim. Studzieniczanka przygotowała makaron ryżowy z kurczakiem, sosem curry i pastą z tamaryndowca. Po raz kolejny jej danie spotkało się z uznaniem jury! Oliwia awansowała do następnego odcinka!
W tym odcinku królowały kuchnie świata - każdy z uczestników przygotował dania z produktów typowych dla innego kraju. Składniki przyleciały do kucharzy na pokładzie samolotu międzynarodowych linii lotniczych Air Kitchen. Kapitan Ania Starmach oraz stewardzi Mateusz Gessler i Michel Moran poza światowymi pysznościami przywieźli dla kucharzy jeszcze jedną, wspaniałą niespodziankę - w kuchni MasterChefa Juniora zagościł Robert Makłowicz!
Najsłynniejszy kulinarny podróżnik wspierał uczestników podczas gotowania z egzotycznych składników. Zawodnicy mogli wybrać kuchnię spośród kilkunastu możliwych wariantów, jak Hiszpania, Wietnam, Kolumbia, Czechy czy Japonia.
Oliwia przygotowała makaron ryżowy z kurczakiem, sosem curry i pastą z tamaryndowca. - Ty zrobiłaś coś, co smakuje naprawdę jak Wietnam! Jest to po prostu dobre i wietnamskie. Naprawdę super - pochwalił Robert Makłowicz.
- Ta konkurencja pokazała mi Ciebie w nowym świetle. Oliwia wyrasta na kulinarną gwiazdę - podsumowała Ania Starmach.
Studzieniczanka została zwyciężczynią pierwszej konkurencji i z balkonu mogła oglądać dalsze zmagania uczestników.
Niedzielny odcinek można obejrzeć TUTAJ. Trzymamy kciuki za Oliwię w kolejnej odsłonie programu!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.