Wiadomości
- 22 czerwca 2014
- wyświetleń: 7736
Złoto dla Restauracji Kapias
Początkiem czerwca w Zawierciu odbył się Festiwal Śląskie Smaki. Restauracja Kapias wystartowała w nim w kategorii profesjonalistów.
Restaurację reprezentował Szef Kuchni Piotr Polak w duecie z Krzysztofem Walą. Zgodnie z werdyktem jury pod kierownictwem Pana Remigiusza Rączki Restauracja Kapias zdobyła I miejsce, statuetkę "Złoty Durszlak 2014" oraz tytuł: "Ekspert Śląskich Smaków 2014".
Zaproponowane menu składało się z marynowanego w pokrzywach polskiego rozbefu pieczonego z dodatkiem soli lawendowej, kwiatów cukinii nadziewanych wiejskim serem oraz nalewki z igieł sosny, a także zupy z korzenia pietruszki z dodatkiem oliwy z dyni, szczawiku zajęczego oraz kwiatu kocimiętki.
Na danie główne kucharze zaproponowali gęś goczałkowicką gotowaną w tłuszczu, pęczak, nasiona słoneczniku, sałatkę z kwiatów jadalnych skropioną syropem z mniszka lekarskiego.
Zaproponowane menu składało się z marynowanego w pokrzywach polskiego rozbefu pieczonego z dodatkiem soli lawendowej, kwiatów cukinii nadziewanych wiejskim serem oraz nalewki z igieł sosny, a także zupy z korzenia pietruszki z dodatkiem oliwy z dyni, szczawiku zajęczego oraz kwiatu kocimiętki.
Na danie główne kucharze zaproponowali gęś goczałkowicką gotowaną w tłuszczu, pęczak, nasiona słoneczniku, sałatkę z kwiatów jadalnych skropioną syropem z mniszka lekarskiego.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Kapias
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Kapias" podaj