Wiadomości

  • 5 lipca 2004
  • wyświetleń: 1290

Kompozycja z kurczaka

Kolejny sukces młodych kucharzy z Promnic. W kulinarnym konkursie „profesjonalista roku” zespół z Promnic zajął drugie miejsce. Zwyciężyła ekipa z hotelu Park w Olsztynie.
W ramach kolejnej edycji Kulinarnego Konkursu o tytuł Profesjonalisty Roku 2004 młodzi kucharze z restauracji Noma Residence zajęli wysokie drugie miejsce.

W konkursie zorganizowanym w dniach 18-19 czerwca w hotelu Millenium w Bochni wzięło udział 17 ekip. Promnice reprezentowali: Łukasz Kozioł z Pszczyny i Krzysztof Peć z Tych (foto). Sukces przyniosła im potrawa „Rumiany kurczak z niokami z koziego sera i botwinką a’la sewilliana z czereśniową fantazją flambirowaną wiśniówką”.
Poziom tegorocznego konkursu był bardzo wysoki, a o końcowych wynikach decydowały pojedyncze punkty.

Warto zauważyć, że jest to kolejny sukces młodych kucharzy z Promnic. W ubiegłym roku, w nieco innym składzie, zdobyli główną nagrodę na tym samym konkursie. Kilka miesięcy później zostali Mistrzami Polski, zdobywając Kulinarny Puchar.
Już z początkiem przyszłego tygodnia odwiedzając restaurację Noma Residence w Promnicach, będzie można sprawdzić, jak smakuje konkursowa potrawa.

Marcin Cebula / http://www.glos.pless.pl class=dodaj>serwis internetowy Głosu Pszczyńskiego

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.