Wiadomości
- 4 sierpnia 2011
- wyświetleń: 5298
Restauracja: poznaj Smak Regionu
Artykuł sponsorowany:
Śląskie potrawy są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju - udowadniają to właściciele nowej Restauracji Smak Regionu w Pawłowicach, przy trasie Skoczów - Katowice. Znajdziemy tam wszystko to, co w naszej regionalnej kuchni jest najlepsze.
Restauracja "Smak Regionu" jest miejscem, gdzie można smacznie i tanio zjeść. Karta dań jest pełna pysznych propozycji. Wystarczy wymienić kilka: ogórkowa jak u mamy, śląski rosół z makronem, udka faszerowane serem z pieczarkami i dodatkiem frytek, rolada śląska z kluskami i konkretny kawał żebra z kapustą zasmażaną i ziemniakami. Do tego perliczka pieczona z kandyzowanymi buraczkami i kluskami oraz udko z kaczki duszone z dodatkiem likieru migdałowego z kaszą gryczaną. Same pyszności.
Dania są nie tylko smakowite, pięknie podane, ale też bardzo obfite. Dewizą właścicieli - jest serwowanie smakowitych potraw za niewielkie pieniądze. Dlatego dania obiadowe zaczynają się tutaj już od 11,90 zł.
Restauracja, w której szefem i zastępcą szefa kuchni są mieszkańcy naszego regionu, polecają również świeże ryby, wiejskie pierogi oraz ciekawe desery i duży wybór kaw.
Już niebawem w "Smaku Regionu" będzie można spotkać się z Kołami Gospodyń Wiejskich, które przedstawią dania regionalne z różnych sołectw powiatu pszczyńskiego.
Ale wyśmienita kuchnia to nie wszystko. Restauracja wspaniale promuje również ziemię pszczyńską. Do regionalnego charakteru restauracji znakomicie nawiązuje niezwykły wystrój. Ściany restauracji ozdobione zostały malowidłami. Artysta Mirosław Zięcina przeniósł do wnętrza restauracji pszczyńskie uliczki, kamienice i pejzaże, niektóre są odwzorowane w skali 1:1, co robi niesamowite wrażenie.
"Smak Regionu" zaprasza do współpracy artystów, muzyków, fotografów i inne osoby, które chciałyby wystąpić lub przedstawić w restauracji swoje dzieła. Zainteresowanych prosimy o kontakt pod numerem telefonu 506-893-224.
Smak Regionu
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Smak Regionu" podaj