
Rozrywka
- 13 listopada 2018
- wyświetleń: 2991
Warsztaty kulinarne w PZS nr 2 w smaku kuchni śródziemnomorskiej
13 listopada w pracowniach gastronomicznych Powiatowego Zespołu Szkół nr 2 im. Karola Miarki w Pszczynie, uczniowie z kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych mieli możliwość poznania smaków kuchni śródziemnomorskiej, tak bardzo popularnej i lubianej w Polsce.
Inicjatorką spotkania była Oliwia Płaczek, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej - dietetyk z pasji i wykształcenia, miłośniczka kuchni i zdrowego jedzenia.
Młodzież przygotowała łososia z chipsami z fioletowych ziemniaków oraz pieczonego bakłażana faszerowanego czerwoną soczewicą, suszonymi pomidorami, pietruszką, czosnkiem i ziołami. Potrawy wyglądały niezwykle estetycznie i smakowały wybornie.
Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w swojej ofercie posiada m.in. studia I stopnia w kierunku Dietetyka oraz Gastronomia: http://www.swsm.pl/index.php.
PZS nr 2
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "PZS nr 2" podaj

Piknik promocyjno-integracyjno-charytatywny "Razem dla Olka" - zebrano ponad 9 tysięcy zł!

W 17 pracowniach AI w pszczyńskich szkołach będą uczyć nowoczesnych technologii

[ZDJĘCIA] Portugalska przygoda uczniów PZS nr 2

Za namiZostań dawcą - uratuj życie! Taka okazja będzie na charytatywnym pikniku w Rolniczoku

Wygrana Rolniczoka w konkursie Dzieje Polskiej Nauki i Techniki

700 tys. zł dla projektu "Edukacja szansą na przyszłość" w Chrobrym i Rolniczoku
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.