Rozrywka
- 25 stycznia 2015
- wyświetleń: 2543
Wołowina we Frykówce
Materiał partnera:
Dania z wołowiny krów rasy mięsnej Limousine będzie można zakosztować w Restauracji Frykówka. Bydło rasy Limousine pochodzi z zachodniej części Masywu Centralnego we Francji, z rejonu centralnej i południowo-zachodniej części kraju.
Jest to miejsce ze sporymi opadami i słabymi glebami. W tych niesprzyjających warunkach rozwijała się rasa Limousine przez tysiące lat. Ze zwierząt typowo roboczych bydło to przemieniało się w rasę wybitnie rzeźną, z doskonałym umięśnieniem i małą zawartością tłuszczu.
Dzisiaj Limousine jest rozpowszechnione na całym świecie i w wielu krajach populacja tej rasy mięsnej zajmuje czołowe miejsce, także w Polsce.
Polecamy:
Przystawka:
Dania główne:
Przystawka:
- Pieczone kawałki polędwicy wołowej podane z warzywami i bułeczkami
Dania główne:
- Burger wołowy podany na francuskich grzankach z cebulką, pomidorami, ogórkiem konserwowym i musztardowym dipem
- Stek z rozbefu podany z pieczonymi ziemniakami, białą fasolą, jarmużem i boczkiem oraz papryką z patelni
- Beef Bourguignon - wołowina po burgundzku
Zapraszamy!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj