Rozrywka
- 26 października 2013
- wyświetleń: 3661
Kuchnia Czeska we Frykówce
Materiał partnera:
Restauracja Frykówka w Pszczynie zaprasza od 3 do 28 października na kuchnię czeską oraz święto piwa.
Kuchnia Czeska i Święto Piwa we Frykówce
3 - 28 października 2013
Czeska kuchnia łączy w sobie wpływy zwyczajów kulinarnych krajów Europy centralnej, głównie kuchni niemieckiej,węgierskiej i austriackiej.
Kuchnia czeska to również prawdziwe bogactwo smaków, szczególnie dla wielbicieli tradycyjnych dań przyrządzanych według starych receptur.
Najbardziej popularne potrawy kuchni naszych południowych sąsiadów to między innymi knedliki, grzyby, placki, wyprażony ser, polędwica, kartoflanki, golonko oraz piwo.
Restauracja Frykówka poleca kilka propozycji dań kuchni czeskiej:
Przystawka:
Utopenec - czeska przekąska, małe serdelki marynowane z papryką i przyprawami
Zupa:
Cesnaková polievka - aromatyczna, mocna i rozgrzewająca zupa czosnkowa
Dania główne:
Svíčková na smetaně - przepyszna wołowina w sosie korzenno-cytrynowo-śmietanowym z knedliczkami
Vepřo knedlo zelo - mięso wieprzowe z knedlikiem i kapustą zasmażaną
Vepřové koleno - golonko gotowane po czesku podane w sosie piwnym z knedlikiem
Deser:
Kynuté knedlíky s čokoládovou omoku - knedlik podany z sosem czekoladowym, przekładany powidłami śliwkowymi
oraz wiele gatunków piwa czeskiego, m.in.:, Staropramen, Staropramen Granat, Budweiser 1795.
Serdecznie zapraszamy
Reklama
Smaki tradycji w Twoim domu!
Sprawdź ofertę Karczmy Wiejskiej i zamów już dziś!Tel. 502 565 414
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj