Rozrywka
- 21 czerwca 2011
- wyświetleń: 3250
Carpaccio na 6 sposobów
Restauracja Frykówka zaprasza do 3 lipca na carpaccio na 6 sposobów
Danie, które na stałe wpisało się do kanonu włoskich przystawek, skosztować możemy praktycznie w każdej restauracji serwującej potrawy z tego kraju.
Przygotowuje się z surowego, czerwonego mięsa, z dodanym dla smaku sokiem z cytryny i podaje z bukietem sałatek, czy talerzem serów. Przepisów na wykonanie carpaccio jest wiele, a bogactwo dodatków pozwala nieco puścić wodze fantazji.
Restauracja Frykówka proponuje kilka pysznych wersji tego niecodziennego dania. Skosztować można m.in.:
- Carpaccio z ananasa
- Carpaccio z melona z szynką parmeńską,
- Carpaccio z łososia
- Carpaccio z zielonych ogórków faszerowanych wędzonym łososiem
- Carpaccio z polędwicy wołowej ze świeżymi pieczarkami
- Carpaccio z polędwicy wołowej podawane z wiosenna sałatką
- Carpaccio z łososia
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Frykówka
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Frykówka" podaj