Rozrywka
- 25 września 2010
- wyświetleń: 4783
Dziczyzna w Starej Piekarni
Myślistwo od najdawniejszych czasów było związane z Pszczyną i okolicami. Dawniej Puszcza Pszczyńska obfitowała w zwierzynę łowną, dlatego polowania były bardzo popularne wśród magnatów. Rozwijały rzemiosło, handel oraz świadczyły o zamożności.
Kuchnia z dziczyzny jest charakterystyczna dla kuchni polskiej. Mięso z dzikich zwierząt różni się od mięsa zwierząt domowych przede wszystkim walorami smakowymi. Aby przekonać się o znakomitych daniach z dziczyzny zapraszamy od 15 do 30 września do restauracji Stara Piekarnia.
Przedstawiamy menu:
Pasztet z dziczyzny z chutney żurawinowo – cebulowym z grzanką
Grillowany stek z jelenia z mixem sałat i brat kartoflami z grzybami leśnymi
Pieczeń z dzika w aromacie jałowca w sosie myśliwskim podana z ziemniakami w majeranku i glazurowanymi buraczkami
Przepiórka po staropolsku w słoninie
Ragoût z dziczyzny z podgrzybkiem
Sałatka z grillowanym jeleniem na winegrecie balsamico
Zapraszamy!
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
Stara Piekarnia
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Stara Piekarnia" podaj