Rozrywka
- 6 stycznia 2009
- wyświetleń: 1738
Frykówka: Dni Kuchni Żydowskiej
Od 9-25 stycznia Restauracja Frykówka zaprasza na Dni Kuchni Żydowskiej.
Kulinarna tradycja kuchni żydowskiej łączy w sobie elementy wielu kultur, regionalnych przyzwyczajeń i przepisów. Cechą wyróżniającą kuchnię żydowską od innych jest natomiast pojęcie koszerności.
Polecamy m.in.:
- Kawior żydowski z wątróbki drobiowej podawany na grzankach;
- "Gefiltefish", czyli pulpety z dorsza po żydowsku, podawane z kaszą jęczmienna i surówką z czerwonej kapusty;
- Charoset, czyli mieszanka: jabłek, orzechów, migdałów z winem i miodem.
Jeśli jesteście Państwo ciekawi nowych smaków zapraszamy!
Restauracja Frykówka ul. Rynek 3, 43-200 Pszczyna; tel. (0-32) 449-00-20
Polecamy m.in.:
- Kawior żydowski z wątróbki drobiowej podawany na grzankach;
- "Gefiltefish", czyli pulpety z dorsza po żydowsku, podawane z kaszą jęczmienna i surówką z czerwonej kapusty;
- Charoset, czyli mieszanka: jabłek, orzechów, migdałów z winem i miodem.
Jeśli jesteście Państwo ciekawi nowych smaków zapraszamy!
Restauracja Frykówka ul. Rynek 3, 43-200 Pszczyna; tel. (0-32) 449-00-20
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.