Edukacja
- 11 grudnia 2017
- wyświetleń: 2471
[ZDJĘCIA] Cynamonowy zawrót głowy - świąteczne wypieki w PZS 2
Świąteczne wydanie comiesięcznych warsztatów kulinarnych w Powiatowym Zespole Szkół nr 2 było dawką inspirujących pomysłów cukierniczych.
Uczniowie klas gastronomicznych pod okiem szefa kuchni Piotra Polaka oraz nauczycieli przedmiotów gastronomicznych z PZS 2 przygotowali świąteczne wypieki. W listopadzie zebrało się na warsztatach aż 15 uczniów. Uczestnicy warsztatów kulinarnych to uczniowie klas zawodowych i technicznych, kształcący się na kierunkach: kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, którzy oprócz obowiązkowych zajęć w szkole dodatkowo rozwijają swoje pasje i talenty.
Wśród świątecznych przysmaków, które przygotowali uczniowie pod okiem mistrza sztuki kulinarnej Piotra Polaka znalazły się: drożdżowe cynamonowe bułeczki, kruche ciastka - gwiazdeczki, serduszka, rogaliki z kokosem, a także deser na bazie gorzkiej czekolady.
Uczniowie wykazali się dużą pomysłowością, tworząc własne formy i kształty ciasteczek. Podczas warsztatów nie zabrakło kreatywności i dobrego humoru.
- Mamy nadzieję, że na Waszych świątecznych stołach pojawią się równie pyszne świąteczne wypieki. Życząc zdrowych i wykwintnych Świąt, pachnących imbirem, goździkami i cynamonem zapraszamy na kolejne warsztaty w Nowym Roku oraz (już w marcu 2018!) na Międzynarodowy Konkurs Kulinarny organizowany w naszej szkole - życzą przedstawiciele PZS nr 2.
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.
PZS nr 2
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "PZS nr 2" podaj